Synopsis

Posted by & filed under Uncategorized.

Önskan om frihet
Joella Johannesson

Syfte: Förmedla om en stressig skolmiljö
Form: Musikvideo (låt: I wish I was a punkrocker – Sandi Thom)
Målgrupp: Studenter, framförallt de som känner sig stressade i skolan och kan då känna igen sig i videon
Längd: 2:32min

Sammanfattning:

En person som krånglar sig igenom skolan för att bli godkänd och kunna få ett vettigt jobb efter utbildningen som den har kämpat så för att få, Tänker på hur hon tror att det var förr att det var lättare att få jobb och livet var enklare helt enkelt. Hon är i olika miljöer i skolan och visar på gester hur hon känner mer än ord då hon sjunger till låten och det är de orden som är i videon.

Ref1: Filmen inleds med att personen sitter högst upp på en trappa i skolan och funderar på skolarbete sedan så reser hon sig upp och går ner för trappan under tiden så slänger hon papper omkring sig, tittar lite på dem innan hon kastar dem.

Vers1: Går igenom en korridor i skolan och tar fram saker som gitarr radio och någon tidning för att utspela mer det som sjungs i texten just där.

Ref2: Står och hänger sig ut över ett staket, river och slänger ner skolpapper över kanten med känsla av frihet i blicken

Vers2: Sitter i västan vid ett bord och vid varje rad i musiken så byter man bord.

Ref3: Sitter inne i kreativt centrum/G118 med högar av papper med skolarbete på framför sig lite halvt förtvivlad av hur mycket det är. River ner papprena på golvet och ställer sig upp och går iväg.

Vers3: Står utanför kreativt centrum följer med kameran så mycket som möjligt utan att vrida på sig

Ref4: Sitter och tittar ut genom fönstret och friheten, reser sig upp och går ut genom någon entrédörr till skolan finito!

2 Responses to “Synopsis”

  1. Marcus Blomgren

    Tycker det ser ut som en bra idé till en video. Målgruppen är spot-on, eftersom jag tror att många studenter känner sig just stressade. Den enda kritiken jag kan komma på är att den kanske smälter in i outline/treatment mycket, men jag vet inte om det är bra eller dåligt.

    Reply
  2. Linn

    Bra och planerad story som jag tror kommer att bli smidig att spela in, då du har sekvenserna så utstuderade. Mycket bra och lättförståeligt storyboard som visar både skådespelarens och kamerans rörelser. Det ska bli kul att se slutresultatet.

    Reply

Leave a Reply