Modul 7

Posted by & filed under Uncategorized.

Ett rizhomsamhälle kan vara väldigt lärorikt på sitt sätt då man sprider kunskapen mycket mer, det blir bredare, men frågan är om det kanske inte går lika djupt om man bara skulle breda ut kunskapen, att man inte riktigt har tiden att fördjupa sig i något då man är i fokus på att alla ska kunna allt. Om man ser det åt det andra hållet alltså trädsamhället där vi har en som bestämmer högst upp och så blir det bredare och lägre makt längre ner och där med mindre kunskap det tycker jag inte är en bra lösning då den som är på toppen kan inte ha de bästa idéerna eller tankarna utan man ska ha lite spridda åsikter för att komma fram till bästa möjliga svar, sen kan inte alla alltid vara nöjda utan man får se på det som är det bästa för de flesta. Om man då skulle ha någon slags balans mellan dessa samhällen och kanske även fler idéer hur ett samhälle skulle funka så kanske det har blivit något bra sen får man väl heller inte blanda för mycket då det bara kan bli rörigt då och ingen har koll på något alls i slutändan. Sen har man de människor som behöver en ledare som hjälper dem med beslut då alla inte har lika lätt för att ta egna beslut.

Vi diskuterade en del om disciplin i skolan att man skulle kunna införa lite striktare ”regler” alltså att man är lite hårdare då vi kom fram till att barnen idag blir väldigt bortskämda och det är inte bra i ett framtida samhälle där alla tror att de kan få vad de vill utan att behöva göra något alls. Vi pratade då framförallt i att införa mer disciplin i grundskolan, för om man väntar för länge så kan det vara försent och då kanske inte barnen kommer lyssna i alla fall. Jag tycker också att föräldrarna ska lägga mer vikt på att uppfostra sina barn kanske inte alla föräldrar men det finns en del föräldrar som låter sina barn göra lite som de vill, jag har tänkt på det speciellt när man går i till exempel en affär och man hör ett barn tjata för att få något den vill ha och föräldrar som ger med sig när de kanske inte borde det.

Leave a Reply