Modul 6

Posted by & filed under Uncategorized.

Att läsa långa och komplicerade eller tunga texter är inte något man ger sig in på dagligen och när man väl gör det är det lätt hänt att man helst bara skummar igenom det för att få det överstökat. Jag är i alla fall sådan att jag har lättare att i så fall se på ett videoklipp där någon pratar, sen behöver ju den som pratar vara engagerad i det den pratar om så att man själv får upp intresset för det. Jag har inte lätt för att läsa tunga texter jag blir trött i huvudet av det sen kanske det har lite med att man inte är intresserad till hundra procent då kanske det hade varit ännu intressantare.

Idag är de flesta uppkopplade på något sätt, man är alltid tillgänglig och de allra flesta förväntar sig att man är uppkopplad hela tiden och till och med kan bli irriterade om det tar längre än fem minuter att få tag på någon. Samtidigt som att man själv blir nojig och uppstressad om man inte kollat vad som har hänt på till exempel facebook de senaste 5 minuterna.

Internet är väldigt bra sätt att sprida kunskap snabbt på man kan nå ut till väldigt många på väldigt kort tid och man kan ta del av en bredare kunskap, man får en mycket större kunskapsbredd. Man kan lära av varandra på ett annat sätt än vad man får om man inte är uppkopplad. Man får även ut information till en bredare skara och mycket snabbare med internet, man kan ha diskussioner som inte tar slut man bara kan ta en paus sen har man vad man pratade om senast och bara plocka upp där man stannade. Något som är viktigt att ha i tanken är dock den mänskliga kontakten som jag anser är värd otroligt mycket plus att man. Åter till den mänskliga kontakten som är väldigt viktig då man visar så mycket med sin kropp, röstläget man har och flera andra saker och då är det lättare att läsa av varandra hur man egentligen mår vilket är väldigt viktigt det med.

Leave a Reply